تاثیرات شگفتانگیز یوگا بر سلامت ذهن و روان

یوگا از طریق ایجاد عادات خوب، مانند نظم و انضباط، آرامش و تعادل به شما کمک میکند. این تمرین همچنین مسیر جدیدی به شما نشان میدهد تا گزینههای آگاهانهای برای زندگی سالمتر انتخاب کرده و مسیر زندگیتان را تغییر دهید.
تاریخچه یوگا
یوگا دارای یک تاریخ غنی و 5000 ساله است و در گذشته با دین، فلسفه و آرامش رابطه تنگاتنگی داشته است. مطالعات نشان میدهد که ریشههای یوگا به تمدن عصر برنز در مناطق شمال غربی آسیا برمیگردد. در این بین برخی تاریخچه یوگا را به 200 تا 500 سال قبل از میلاد مسیح میدانند؛ اما با توجه به ایدههای فلسفی هندوئیسم و بودیسم این زمان ممکن است بیشتر باشد. در این مقاله، به چهار دوره اصلی یوگا در گذشته، که بیشترین تاثیرگذاری در توسعه یوگا مدرن داشتند؛ نگاهی کوتاه میکنیم.
● دورهی ودایی
سفر ما با دوره Vedic شروع میشود. این دوران مربوط به دورهای در اواخر عصر برنز و اوایل عصر آهن و زمانی است که VEDAS، چهار کتاب مقدس باستانی (Rigveda، Yajurveda، Samaveda و Atharvaveda) ایجاد شد. در این کتاب قدیمیترین آموزههای شناخته شده در مورد یوگا در دسترس است و نشان داده شده که کلمه "Yuj"، ریشه کلمه 'یوگا' است؛ و اولین بار در Rigveda ذکر شده است. یکی دیگر از نقاط جذاب تاریخ یوگا این است که این دوره اولین باری بود که یوگا در انزوا خلق شد. افرادی که یوگا کار میکردند احساس کردند که زندگی در انزوا، نزدیک به طبیعت و محیط زیست برای تمرین و مدیتیشن، بسیار بهتر است.
● دورهی قبل کلاسیک
بعد از دوره Vedic دوره پیش از کلاسیک است. مفاهیم اصلی در این دوره از یوگا، (خدا: برهمن)، (جهان: عالم ماده و بدن) و (نفس انسان: آتمنو) و رابطهی آنها است.
● یوگا کلاسیک
یوگا پاتانجلی به عنوان پایهای از یوگا کلاسیک شناخته شده است. یکی دیگر از عوامل تعیین کننده دوره یوگا کلاسیک، ظهور هشت مرحله یوگا شامل یاما، نیاما، آسانا، پرانایاما، پراتیاهارا و دارانا است.
● یوگا پس کلاسیک
یوگا در اوایل قرن نوزدهم به غرب معرفی شد و قابل پیش بینی بود که بسیاری از آموزههای شرق و فلسفههای شرقی رنگ و بوی غربی بگیرد.
● یوگا مدرن
امروزه یوگا مدرن، در استودیوها، سالنهای ورزشی و خانهها در سراسر جهان تمرین میشود.
یوگا برای مبتدیان
در صورتی که مبتدی هستید؛ برای به دست آوردن حداکثر استفاده از یوگا، بهتر است در ابتدا سبک یوگا خود را انتخاب کرده و همچنین اهداف خود را برای تمرین یوگا تعیین کنید.
برای تصمیم گیری در مورد سبک یوگا، به این سه سؤال پاسخ دهید:
آیا شما یوگا را برای تناسب اندام انجام میدهید یا برای کشف و آرامش ذهنی بدن؟ هر سبک یک سری حرکات ورزشی را در اختیار شما قرار میدهد که بسته به نوع آن قوی و مبتدی است.
آیا شما آسیب، وضعیت پزشکی یا محدودیتهای دیگر دارید؟ پس با یک سبک مبتدی و حرکات آهسته شروع کنید که بیشتر بر هماهنگی و تعادل تمرکز دارد.
بخش مراقبه و معنوی یوگا هدف اصلی شما است؟ پس یکی از سبکهای یوگا را امتحان کنید که شامل مدیتیشن، جملات و بخشهای فلسفی یوگا است.
قبل از شروع یک برنامه جدید تمرینی یا ورزش و تناسب اندام، همیشه با پزشک خود مشورت کنید؛ به خصوص اگر مشکلی دارید.
یوگا و لاغری
یوگا به عنوان یک روش مؤثر میتواند در کاهش وزن به شما کمک کند. در این میان بسیاری از مردم معتقدند که یوگا به تنهایی باعث کاهش وزن نمیشود. این نظریه درست است. یوگا، هنگامی که با تغذیه سالم همراه باشد میتواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.
کاهش وزن دو جنبه مهم دارد: تغذیه سالم و ورزش.
یوگا برای کاهش وزن به این جنبهها نیاز دارد. علاوه بر این یوگا باعث افزایش انعطاف پذیری، تنفس بهتر، انرژی و نشاط بهبود یافته، متابولیسم متعادل، بهبود سلامت، افزایش توان عضلانی، سلامت قلب، کاهش وزن و مدیریت استرس میشود. به طور مثال یوگا میتواند سطح استرس شما را کاهش دهد و از این طریق مانع چاقی شما شود. استرس دلیل اصلی افزایش وزن است. فواید جسمی یوگا، همراه با مدیریت استرس، به کاهش وزن و حفظ سلامت جسمی و روانی کمک میکند.
یوگا برای چی خوبه؟
ما در جهانی زندگی میکنیم که ذهن و سیستمهای عصبی ما به طور مداوم تحریک میشوند. یوگا فضایی را برای کاهش سرعت ذهن و بازگرداندن احساس تعادل در بدن آماده میکند. در سال 2016، مجله یوگا یک مطالعه به نام یوگا در آمریکا انجام داد. آنها دریافتند که 36.7 میلیون نفر یوگا تمرین میکنند. این افزایش 50 درصدی از سال 2012 رخ داده و نشان دهندهی محبوبیت روز افزون یوگا است.
معلوم نیست که علت مستقیم این رشد و افزایش محبوبیت یوگا چیست؛ اما چنین علاقهای ممکن است به دلیل فواید امیدوار کنندهای باشد که یوگا و شیوههای ذهنی ارائه میدهد. یوگا علاوه بر روح و روان و ذهن، به فیزیک بدن شما نیز کمک میکند. این تمرینها میتوانند باعث افزایش انعطاف پذیری، استحکام، قدرت، تحرک و تعادل شوند.
این مزایا باعث شده تا ورزشکاران، یوگا را به عنوان بخشی از یک عادت تمرینی خود در طول هفته انجام دهند. در طی انجام حرکات یوگا، بدن شما از طریق طیف گستردهای از حرکت به آرامش میرسد و این شرایط میتواند دردتان را تسکین دهد. یوگا به شما و بسیاری از ورزشکاران کمک میکند که بیشتر از بدن خود آگاه شوید؛ همچنین به شما اجازه میدهد این عدم تعادل را رفع کرده و شرایط بدن را بهبود بخشید. یوگا باعث کاهش استرس و بالا رفتن آرامش میشود.
یکی دیگر از مزایای کلیدی یوگا این است که با استرس مقابله میکند. استرس میتواند سیستم عصبی شما را به طور مداوم دچار اختلال کند و تمرکز و خوابتان را بهم بریزد. تمرین تنفس در طول یوگا میتواند به کاهش ضربان قلب شما کمک کند و سیستم عصبی را به حالت آرامتر دعوت کند. این همچنین به راحتی خواب و افزایش تمرکز بدن نیز کمک خواهد کرد. برای افرادی که دارای پس زمینه معنویتر هستند؛ اثرات شروع یوگا فراتر از بدن فیزیکی است. یوگا میتواند به شما کمک کند که عمیقاً به هدف و آگاهی از زندگی فکر کرده و درک عمیقتری از آن دست پیدا کنید.
حرکات یوگا
● حرکت کوه
در حالت ایستاده پاشنه پاها را روی زمین فشار داده و سرشانه را به سمت عقب متمایل کنید؛ توجه کنید که پا و لگن در یک راستا و سرکاملا صاف باشد.
● دست کشیده
همانند حالت قبلی بایستید و دست را بالا سر ببرید.
● حرکت خم
بدون تا کردن زانوها به سمت جلو خم شوید. سر به صورت آویزان در نزدیکی پا قرار گیرد.
● گارلند
پاها را باز کرده سعی کنید مانند اسکات بنشینید. در این حالت کف دستها بر روی هم قرار داده و همانند سلام ژاپنی است.
● لانج (Lunge)
در این حرکت همانند حرکت بدنسازی Lunge عمل میکنید. یکی از پاها را به عقب میدهید و یک حالت کششی ایجاد میکنید؛ بدن به سمت جلو حرکت میکند و زانو جلو خم شده و حالت نود درجهای دارد.
● پلانک
پلانک در یوگا همانند پلانک در بدنسازی است. در این حرکت، عضلات میانی و شکم درگیر میشود.
● نشستن و کشش
در این حال بر روی زمین نشسته و پای خود را دراز کرده و کمر را صاف نگه دارید. بعد از حرکت فوق در همین حالت به جلو خم شده و با دست، پاهایتان را بگیرید تا کشش ایجاد شود. یکی از پاها را در داخل شکم جمع کرده و با دست دیگر نک پای دیگرتان را لمس کنید.
فواید یوگا
- بهبود انعطاف پذیری در ناحیهی پشت، شانهها، همسترینگ و لگن. با افزایش سن، انعطاف پذیری ما معمولاً کاهش مییابد؛ به خصوص اگر زمان زیادی را صرف نشستن کنیم
- افزایش قدرت و توان بدن
- افزایش توان عضلانی از طریق حرکات و تمرین تنفس
- افزایش تعادل بیشتر
- پشیبانی از سلامت مفاصل و تقویت آنها
- تمرینات تنفسی یوگا، پرانایاما نامیده میشود که اگر به درستی انجام شود حواس ما را روی تنفس متمرکز میکند و به ما میآموزد که چگونه نفس عمیق بکشیم که این امر به سلامت کل بدن کمک میکند.
- افزایش آرامش روانی
- کاهش استرس
- افزایش اعتماد به نفس
- انجام یوگا ارتباط ذهن و بدن را بهبود میبخشد و به شما آگاهی بهتری از بدنتان میدهد. شما همچنین یاد میگیرید بدن خود را همانطور که هست بپذیرید. با گذشت زمان، احساس راحتی بیشتر نسبت به بدن خود دارید و این کار باعث افزایش اعتماد به نفس میشود.
مراحل یوگا
یوگا 8 مرحله دارد که در ابتدا به آن اشاره کوچکی داشتیم:
- مرحله یاما که در واقع نوعی تعلمیات اجتماعی است. Yama
- مرحله نیاما که به نظم و تعلیمات فردی میپردازد. Niyama
- مرحلهی آسانا که شامل حرکات و نرمشهایی است که به انعطاف عضلات و قدرت و سلامت آنها کمک میکند. Asana
- پرانایاما در واقع کنترل و هماهنگی تنفس از طریق دم و بازدم و یا حبس نفس است. Pranayama
- پراتیاهار مرحلهی کنترل ذهنی و دوری ذهن از امیال نفسانی است. Pratyahara
- دهارانا به مرحلهی تمرکز و فوکوس ذهن بر روی یک موضوع و جلوگیری از حواس پرتی میپردازد. Dharana
- دیانا مرحله مدیتیشن و مراقبه است. Dhyana
- در نهایت سامادهی مرحله هماهنگی و درک قانون طبیعت و یکی شدن نفس و وجود انسان با طبیعت و رسیدن به حقیقت خدا و خلقت است. Samadh
cialis 60 mg